شاید شما هم از دسته افرادی باشید که به هر دلیلی مایل به انجام رینوپلاستی باشید اما در مورد عوارض جراحی بینی ، نگرانی هایی ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. در این مورد باید گفت جراحی بینی در کل یک پروسیجر ایمن محسوب می شود و خطرات زیادی را با خود به دنبال ندارد ، اما باز هم یک جراحی محسوب می شود و مشکلات کوچکی امکان دارد رخ دهند. با دکتر مجید عبدل زاده بهترین جراح بینی تهران همراه باشید تا اضطرابتان رفع شده و با خیال راحت خود را به دست جراح بسپارید.
عوارض جراحی بینی که شایع تر هستند!!
بنا به تحقیقات انجام شده ، این عمل با ریسک ها و عارضه های شایعی همراه است. این مشکلات شامل موارد زیر می شوند :
- عفونت
- مشکل تنفسی
- خونریزی
- بی حسی و سفت شدن نوک بینی
- واکنش منفی به داروی بیهوشی
- تورم و کبودی
- گرفتگی رگ های خونی
- ایجاد جای زخم و اسکار
- مسدود شدن حفره های بینی
- درد
- بروز عارضه های پوستی
تورم مهم ترین مورد در عوارض جراحی بینی
این مورد ، یکی از معمول ترین مشکلات به وجود آمده بعد از جراحی زیبایی بینی می باشد و مدتی طول می کشد تا برطرف شود. در کل دو نوع ورم وجود دارد که بعد از این پروسیجر رخ می دهد ؛ یکی ورم اولیه که به علت آسیبی که به این عضو وارد شده خود را نشان می دهد و دیگری تورم طولانی مدت که به تجمع مایع مربوط است. ورم اولیه به علت التهابی که به خاطر این رویکرد رخ داده به وجود می آید و معمولا با کبودی همراه است.
با اینکه هر مراجعه کننده به شکل متفاوتی دوران نقاهت را طی می کند ، اما این مورد از عوارض جراحی بینی می تواند به تکنیک استفاده شده در رینوپلاستی نیز مربوط باشد. زمانی که تغییرات اعمال شده روی بینی حداقل باشند و اقداماتی مانند حذف غضروف و بافت صورت نگرفته باشد ، ورم نیز کمتر بروز می نماید. در صورتی که بلافاصله از یخ بهره بگیرید ، می توان این عارضه را به حداقل رساند.
دومین نوع ورم ، مربوط به تجمیع مایع زیر پوست می باشد. در طول این پروسیجر استخوان ها و غضروف ها تغییر شکل می یابند و از گرافت هایی برای رسیدن به نتیجه دلخواه بهره گرفته می شود. پوست نیز باید دوباره روی این شکل جدید را پوشش دهد ، در این روند مایع بین پوست و غضروف جمع شده و امکان دارد برطرف شدن این مورد از عوارض جراحی بینی تا ماه ها به طول بی انجامد.
کبودی
این مورد از عوارض جراحی بینی بسیاری از متقاضیان را نگران کرده است. شاید اطلاع نداشته باشید اما درصد زیادی از بیماران با این مشکل رو به رو می شوند ، اما جای نگرانی نیست چون رنگ پوست بعد از یک هفته تا ده روز به حالت عادی خود باز می گردد و افراد می توانند بدون مشکل به کار خود بازگردند و یا در دورهمی ها و اجتماعات شرکت نمایند. هرچند توجه داشته باشید این عارضه می تواند به علت خطای پزشکی ، استفاده از داروهای خاص و دیگر عوامل نیز رخ دهد.
در کل می توان اذغان داشت فرد با انتخاب یک جراح بینی خوب در تهران قادر است ریسک بروز عوارض جراحی بینی را تا حد زیادی پایین آورد. اما تنها این مورد روی کبودی به وجود آمده تاثیر گذار نیست و فاکتورهای دیگری مثل سن ، بیماری های خونی ، سیگار کشیدن و داروهای مصرفی نیز عواملی هستند که باعث تغییر رنگ پوست خواهند شد. برای کاهش و برطرف کردن این مشکل بهتر است از داروهای رقیق کننده خون و همچنین مکمل های حاوی ویتامین استفاده نکنید. همچنین می توانید با بهره گرفتن از یخ و کمپرس سرد ، همچنین بالا قرار دادن سر هنگام خواب با سرعت بیشتری رنگ پوست را به شکل اولیه خود باز گردانید.
خونریزی
درون بینی ، رگ های خونی زیادی وجود دارد و پارگی و وارد شدن آسیب به هر کدام از آن ها می تواند موجب خون دماغ شدن شخص شود. در طول عمل ، بهترین دکتر عمل بینی در تهران تمام تلاش خود را می کند تا به این رگ ها آسیب نزند و عوارض جراحی بینی را به حداقل برساند. اما به طور میانگین ، هر مراجعه کننده حدود 50 میلی لیتر خون در طول رینوپلاستی از دست می دهد. این مقدار متعادل و کم می باشد. در صورتی که بیمار از بیماری فشار خون رنج ببرد ، باید پیش از عمل جراح را مطلع سازد تا ایشان اقداماتی را در جهت به حداقل رساندن خونریزی انجام دهند.
اما بعد از این رویکرد نیز احتمال خونریزی وجود دارد ؛ به همین خاطر باید از انجام فعالیت های شدید پرهیز کنید تا فشار خونتان بالا نرود ، همانطور که پیش تر نیز ذکر شد شخص باید از خوردن داروهای ضد انعقاد خون نیز منع شود تا ریسک بروز این عارضه کم شود. خونریزی در مراجعه کنندگانی که انحراف بینی شدید دارند ، شایع تر است.
مشکلات پوستی عارضه ای که بعد از عمل بینی به وجود می آید!
برخی بیماران بعد از این رویکرد با مشکلات و عوارضی در پوست و بافت نرم مواجه می شوند. این مشکلات شامل آتروفی ، فیبروز و بی حسی می شود. در مواردی جا به جا شدن مخاط و یا گرانولومای زیر پوستی نیز می تواند موجب به وجود آمدن کیست شود.
درد ؛ از عوارض جراحی بینی
رینوپلاستی به خودی خود دردناک نیست ، زیرا برای راحتی هرچه بیشتر بیمار از بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی به همراه داروی آرامبخش بهره گرفته می شود. اما بعد از آن ، به علت تغییراتی که روی استخوان ها و غضروف ها ایجاد می شود ، امکان دارد شخص زیباجو با کمی درد مواجه گردد. در چنین مواقعی می توانید به سادگی از داروهای مسکن غیرتجویزی که از داروخانه ها قابل تهیه هستند کمک بگیرید. اما در صورتی که درد شدید و ادامه دار بود ، سریعا به مراکز درمانی و یا مطب بهترین جراح بینی مراجعه نمایید.
انسداد بینی
مسدود شدن سوراخ های بینی از شایع ترین عوارض جراحی بینی می باشد و می تواند منجر به بروز عارضه هایی مثل انسداد مزمن و یا مشکلات مربوط به سینوس شود. در بیشتر موارد ، این انسداد به علت تورم و التهاب بافت های درون این عضو رخ می دهد و می توان آن را به وسیله شستشو و مصرف داروهای تجویزی درمان کرد. با اینکه دوره نقاهت اولیه دو هفته به طول می انجامد ، اما بیماران باید انتظار داشته باشند که تورم بعد از چند ماه برطرف شود.
گاهی اوقات ، حتی بعد از رفع التهاب نیز شخص با درجه ای از مسدود شدن مواجه خواهد شد. امکان دارد قبل از جراحی دفورمیتی های آناتومیکی در بینی شما وجود داشته باشد و یا اینکه در طول خود پروسیجر ، چنین مشکلی به وجود آماده باشد. افرادی که بعد از این روند با انسداد بینی دست و پنجه نرم می کنند می توانند با انجام عمل بینی ترمیمی ، از شر این دست از عوارض جراحی بینی راحت شوند.
عفونت از جمله عوارض عمل بینی
زمانی که درد تورم و کبودی بعد از یک هفته برطرف نشد ، احتمال دارد زیباجو به عفونت مبتلا شده باشد. اما دیگر علائم عفونت در زیر ذکر شده اند :
- قرمزی روی بینی و اطراف آن
- ترشح چرک زرد یا سبز از زخم ها
- تب بالا که با داروهای معمولی برطرف نشود
- احساس گرما یا داغی از محل برش ها
- خون دماغ شدن به صورت مرتب
- احساس بوی بد از زخم ها
عامل های مختلفی می تواند باعث بروز این عارضه شود ؛ برای مثال عدم رعایت بهداشت و یا استفاده از ابزار بی کیفیت در طول جراحی ، عدم انتخاب یک دکتر عمل بینی خوب در تهران ، وارد شدن باکتری از هوا به زخم ها ، حذف بیش از حد اسکلت یا بافت بینی ، ضعیف بودن سیستم ایمنی ، وارد کردن انگشت یا جسم خارجی به داخل این عضو ، خیس کردن بخیه ها ، ابتلا به عفونت سینوس قبل از پروسیجر . آلرژی داشتن به داروها از این دست فاکتورها می باشند.
با اینکه می توان با مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی این مورد از عوارض جراحی بینی را درمان کرد ، اما باید علت آن را جویا شد و از بروز دوباره آن جلوگیری نمود. به همین خاطر باید به نشانه هایی که پیش تر ذکر کردیم توجه کنید ؛ زیرا امکان دارد این عفونت به خون وارد شده و از این طریق در تمام بدن پخش شود.
آیا ممکن است عوارض جراحی بینی بعد از چند سال به وجود آیند؟
عمل زیبایی بینی نیز همانند سایر عمل های جراحی ممکن است با عوارض جانبی کوتاه مدت و بلند مدتی همراه باشد که می توان تک تک آن ها را با رعایت یک سری نکات مراقبتی و همچنین مراجعه به بهترین و متبحر ترین جراح بینی در شهر محل سکونت خود فرد کاهش داد. از جمله این موارد باید به ایجاد تغییر در سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی مناسب و همچنین رعایت نکات مراقبتی در ماه های نخست اشاره کرد. عوارض بلند مدت در اغلب موارد به دلیل مراجعه به پزشک بی تجربه و همچنین عدم رعایت نکات مراقبتی در ماه های اول جراحی به وجود می آید. اما برخی از عوارض مانند تورم بینی هیچ ارتباطی با این دو مورد ندارد و ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض تابش شدید نور خورشید یا مصرف بیش از اندازه نمک مجددا با آن دست و پنجه نرم کنید. این تورم کاملا طبیعی بوده و به خاطر دلایل ذکر شده به وجود می آید که اصلا جای نگرانی ندارد و به مرور از بین می رود. اما اگر قصد دارید از بروز عوارض جانبی جدی تر مانند انحراف در تیغه بینی ، تغییر صدا ، خروپف در زمان خواب ، نامتقارن بودن سوراخ های بینی ، ایجاد اختلال در زمان تنفس و استراحت ، افتادگی بینی و غیره جلوگیری کنید بهتر است در ابتدا یک جراح بینی مجرب و متبحر را برای عمل زیبایی بینی خود انتخاب کنید و بعد به تمامی نکات و دستورالعمل های که وی به شما توصیه می کند عمل کنید.
لازم به ذکر است که اکثر عوارض جراحی بینی ، کوتاه مدت و موقتی بوده و برای درمان آن نیازی به مراجعه به پزشک و جراح نمی باشد. در واقع با گذشت زمان و بروند بهبودی این مشکلات از بین می روند. اما اگر مشکل به وجود آمده برای مدت زمان طولانی ادامه یافت و بهبودی حاصل نشد بهتر است در خصوص روش های درمان آن با پزشک خود صحبت کنید و از او مشورت بخواهید.
ماندن جای چسب و آتل بر روی بینی
ماندن جای چسب یا آتل (ستون) بر روی بینی می تواند موضوعی آزار دهنده باشد. در صورتی که چسب یا آتل به طور ناخواسته روی بینی شما بماند، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- آرامش و اطمینان: در ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و از آنکه به طور ناخواسته روی بینی چسبیده ، ناراحت نشوید.
- آب گرم: اجازه دهید بخار آب گرم به بینی شما برسد. آب گرم می تواند کمک کند تا چسب به آرامی از روی پوست جدا شده و بلند شود.
- استفاده از روغن: روغن خوراکی نرم و استریل (مانند روغن زیتون) را با کشش و دقت روی چسب یا آتل بمالید. منتظر بمانید که چسب یا آتل به روغن چسبیده و بتوانید آن را به آرامی جدا کنید.
- تماس با متخصص: اگر هیچ یک از روش های فوق به نتیجه نرسید و مشکل را برطرف نکرد، مناسب است با پزشک متخصص خود تماس بگیرید تا راهنمایی لازم را برای جدا کردن چسب یا آتل بدهد.
همیشه مهم است توجه داشته باشید که بهترین راهنمایی ممکن را از یک حرفه ای دریافت کنید و هرگز تلاش نکنید تا خودتان چیزی را بردارید و باعث آسیب به بینی خود شوید.
آبریزش و عطسه بعد از عمل بینی
آبریزش و عطسه ممکن است پس از رینوپلاستی رخ دهند و به عنوان واکنش طبیعی بدن به تداخل و تغییرات در مجرای نفسی و حسی ناشی از عمل محسوب شوند. برخی از دلایل شامل:
- تحریک بینی: در طول درمان ، بینی تحریک می شود و این می تواند منجر به عصبانیت بینی و بازدهی عطسه شود.
- التهاب وترشح ناحیه بینی: پس از این فرایند ، قسمت های داخلی بینی قادر به ترشح مخاط به خوبی نیستند. این ممکن است منجر به جمع شدن اضافی مخاط در بینی شود که می تواند آبریزش و آزار در نتیجه عطسه را ایجاد کند.
- واکنش به بیهوشی : برای عمل کردن دماغ ، بیهوشی عمومی ممکن است استفاده شود. بعضی از مردم به بیهوشی واکنش عجیب و غریب نشان می دهند، مانند عطسه و آبریزش بینی.