روش های درمان گرفتگی بینی بعد از عمل

اغلب بیمارانی که بعد از انجام جراحی بینی به جراح خود مراجعه می کنند از تورم و گرفتگی بینی بعد از عمل شکایت می کنند و به دنبال علت به وجود آمدن آن و همچنین راهکار های رفع آن می باشند. از آنجایی که این مشکل طبیعی بوده و برای همه افراد بعد از عمل زیبایی بینی به وجود می آید نیازی به نگرانی نیست چرا که با گذشت زمان و برداشتن اسپلینت و کاهش تورم بینی ، این مشکل نیز بر طرف می شود. اما با این وجود بهتر است در این خصوص اطلاعات بیشتری کسب کنید و بدانید که برای برطرف کردن سریع گرفتگی بینی باید چه کار هایی انجام دهید. در مقاله پیش روی شما دکتر مجید عبدل زاده ، بهترین جراح بینی تهران ، در خصوص مشکلات تنفسی که بعد از رینوپلاستی به وجود می آیند ، علت به وجود آمدن ان ها و راهکار های درمانی توضیحاتی را ارائه داده اند که به آن ها خواهیم پرداخت.

 

گرفتگی بینی بعد از عمل - دکتر عبدل زاده

 

مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی

همانطور که اشاره شد یکی از شکایت های جدی افراد بعد از انجام عمل رینوپلاستی ، شکایت از مشکلات تنفسی است. بسیاری از افراد به دلیل نوع جراحی زیبایی بینی ، عوارض آن یا حتی اشتباهات پزشک دچار مشکلات تنفسی می شوند. در چنین حالاتی باید علت بروز این مشکلات را کشف کرد تا سپس به درمان آن پرداخت. این مرحله باید با بررسی و معاینه پزشک متخصص و بهترین جراح بینی در تهران دکتر عبدل زاده انجام پذیرد. معمولا اگر مشکل تنفسی به دلیل انحراف تیغه بینی ، عدم جراحی مناسب پولیپ بینی و موارد اینچنینی باشد ، پروسه رفع گرفتگی بینی بعد از عمل باید بعد از مدتی با انجام عمل ترمیمی بینی صورت پذیرد. اما چناچه مشکلات ایجاد شده بر اثر خونریزی و تورم ناشی از اعمال تغییرات باشد ، باید به کمک راه های مختلف اقدام به رفع این مشکل کرد.

نشانه های مشکلات تنفسی بعد از عمل چیست؟

کسانی که بعد از انجام رینوپلاستی دچار مشکلات تنفسی می شوند ، معمولا نشانه هایی دارند. به عنوان مثال خروپف یکی از نشانه های بارز اختلال تنفسی است یا آپنه خواب که در طی آن تنفس بیمار در زمان خواب و استراحت برای لحظه ای هر چند کوتاه قطع می شود. گرفتگی بینی بعد از عمل و کاهش هوای دریافتی از طریق تنفس مجرای بینی نیز یکی دیگر از نشانه های اختلالات تنفسی  می باشد. شما باید آگاه باشید تا به محض مشاهده این علائم آن ها را تشخیص دهید و نسبت به درمان خود سریعا اقدام کنید.

معمولا عدم خروج ترشحات سینوسی و سردرد های سینوسی نیز یکی از مهم ترین و اصلی ترین نشانه های بروز این مشکلات هستند. گرفتگی بینی به طور معمول با علائمی مانند نفس کشیدن از راه دهان ، سردرد های سینوسی ، تب بالا ، کاهش حس بویایی ، بوی بد دهان ، تغییر تن صدا ، ایجاد درد در دندان ها ، اختلال در تنفس ، ترشح مایع سبز رنگ یا زرد رنگ از بینی ، خر و پف در زمان خواب و استراحت ، ایجاد درد و حساسیت در اطراف گونه ها  ، چشم ها و پیشانی همراه است.

معاینه فیزیکی و تشخیص گرفتگی بینی بعد از عمل بینی با دکتر عبدل زاده

گرفتگی بینی بعد از عمل جراحی بینی یکی از مشکلات رایج بیماران است که معمولاً در هفته‌ ها و ماه‌ های ابتدایی پس از عمل رخ می‌ دهد. این مشکل می ‌تواند به علت التهاب ، تورم بافت‌ های داخلی بینی و تجمع ترشحات مخاطی ایجاد شود. برای تشخیص و درمان این عارضه ، معاینه فیزیکی دقیق توسط جراح بینی خوب در تهران دکتر مجید عبدل زاده اهمیت بسیار زیادی دارد.

معاینه فیزیکی شامل بررسی دقیق ساختار داخلی و خارجی بینی است. پزشک از ابزارهای مخصوص مانند اسپکولوم بینی استفاده می‌کند تا حفره‌ های داخلی بینی را مشاهده و ارزیابی کند. در این مرحله ، بررسی نواحی متورم ، التهاب‌ های موجود و احتمال انسداد راه‌ های هوایی صورت می ‌گیرد. همچنین ، پزشک ممکن است با لمس کردن قسمت‌ های مختلف بینی ، میزان تورم و حساسیت به درد را ارزیابی کند .

یکی از نشانه‌ های مهم گرفتگی بینی بعد از عمل ، عدم توانایی بیمار در نفس کشیدن از راه بینی به‌ ویژه هنگام خواب است. تورم بافت‌ های داخلی بینی می‌ تواند جریان هوا را محدود کند و منجر به تنفس دشوار شود. در برخی موارد ، تشکیل بافت اسکار (زخم) یا چسبندگی داخل بینی نیز ممکن است عامل گرفتگی باشد که با معاینه دقیق قابل شناسایی است.
تشخیص دقیق این وضعیت نیازمند بررسی‌ های بیشتر همچون اندوسکوپی بینی است. این روش با استفاده از یک دوربین کوچک امکان مشاهده دقیق‌ تر ساختار داخلی بینی و ارزیابی میزان انسداد را فراهم می‌ کند. بر اساس نتایج معاینه ، پزشک ممکن است از روش ‌های دارویی مانند استفاده از ضد التهاب‌ ها یا اسپری‌ های بینی استفاده کند و در موارد پیچیده‌ تر نیاز به جراحی مجدد باشد.

آیا انسداد بینی بعد از جراحی دائمی است؟

یکی از نگرانی هایی که ممکن است برای افراد به وجود آید این است که انسداد و کیپ شدن بینی بعد از عمل دائمی باشد. در رابطه با این موضوع باید بگوییم که این عارضه بعد از عمل جراحی دائمی نبوده و با گذشت زمان و با رعایت کردن نکات تجویز شده توسط بهترین جراح بینی تهران دکتر عبدل زاده رفع خواهد شد. پس زیاد در این خصوص نگرانی نداشته باشید و اگر با مشکل خاصی رو به روی شدید حتما با پزشک خود صحبت کنید.

مدت زمان فرایند بهبودی گرفتگی بینی بعد از عمل

به طور حتما تحمل گرفتگی و کیپ شدن بینی و در اثر آن تفس سخت برای افراد سخت است. از همین رو به دنبال این هستند که بدانند چه مدت باید صبر کنند تا این مشکل برطرف شود. باید در این خصوص بگویم که معمولا این گرفتگی تا حدود دو الی سه هفته بعد از جراحی ، نیز ادامه خواهد داشت و به مرور زمان با کاهش تورم بینی بهبود پیدا خواهد کرد. در صورتی که پس از کاهش ورم دماغ و همچنین برداشتن اسپلینت و غیره همچنان نتوانستید به خوبی با بینی خود نفس بکشید باید در اسرع وقت به بهترین دکتر بینی شهر محل زندگی خود مانند تهران مراجعه کنید.

 

گرفتگی بینی بعد از عمل - دکتر عبدل زاده

 

دلایل گرفتگی بینی بعد از عمل

یکی از علت های اصلی کیپ و مسدود شدن بینی ، ورم بینی بعد از جراحی است که این تورم ها با گذشت چند هفته کاهش پیدا کرده و برطرف خواهند شد. از علل دیگر این انسداد بعد از عمل جراحی می توان به قرار دادن اسپلینت بر روی بینی ، انحراف باقی مانده بینی ، تنگ شدن بیش از حد دریچه و سوراخ های بینی ، ایجاد چسبندگی و عدم اجرای درست تکنیک های عمل زیبایی توسط پزشک می باشد. از دیگر عللی که موجب گرفتگی بینی بعد از عمل می شود می توان به قرار دادن گاز و پانسمان داخل بینی برای نگهداری از فرم جدید بینی اشاره کرد. لازم به ذکر است پانسمان های بینی بعد از گذشت چند روز برداشته می شوند و این باعث تنفس راحت بیماران از بینی می شود. در ادامه به مهم ترین علل گرفتگی بینی بعد از جراحی خواهیم پرداخت.

  • التهاب و ورم بینی

پوشش مخاطی درون بینی بعد از انجام عمل جراحی و اعمال تغییرات مورد نیاز دچار آسیب و دستکاری شده است و همین امر منجر به ورم بینی بعد از جراحی در حدود چندین هفته می شود که در نهایت موجب اختلال در تنفس و گرفتگی بینی بعد از عمل می شود و برای درمان آن باید از روش هایی مانند استفاده از کمپرس یخ ، تزریق کورتون به بینی ، تغذیه درست و غیره برای بهبودی کمک گرفت.

  • باقی ماندن انحراف بینی بعد از عمل

در صورتی که جراح بینی از تجربه ، مهارت و تخصص بالایی برخوردار نباشد ، ممکن است که جراحی را به درستی انجام ندهد و انحراف بینی همچنان بعد از پروسیجر باقی بماند و در نهایت منجر به گرفتگی و ایجاد مشکلات تنفسی بعد از عمل شود. برای برطرف کردن این نوع مشکل شما به تنهایی نمی توانید کاری کنید و باید به مدت یک سال صبر کنید تا اقدام به جراحی ترمیمی بینی کنید.

  • وجود لخته های خون در بینی

به دلیل ایجاد برش ها و بخیه های داخل بینی ، وجود خون در بینی امری طبیعی و نرمال می باشد. در صورتی که این لخته های خون از روی بینی پاک نشوند و در بینی باقی بمانند باعث گرفتگی بینی بعد از عمل می شوند. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید داخل بینی را با سرم های شستشو و قطره های مخصوص شست وشو داد و تمیز کرد.

  • وجود ترشحات در بینی

با انجام عمل زیبایی بینی و حساس شدن بینی ممکن است ترشحات بینی کمی بیشتر شوند و به این خاطر گرفتگی بینی رخ دهد که برای جلوگیری از آن باید ، افراد قبل از انجام جراحی از لحاظ سلامت عملکرد سینوس ها و عدم داشتن آلرژی معاینه شوند.

روش های درمان و برطرف کردن انسداد بینی

  • حفظ رطوبت : حفظ رطوبت محیط زندگی و ناحیه بینی با استفاده از ژل ها و کرم های هیدرانه ، می تواند به کاهش خشکی مجرای تنفسی و در نهایت گرفتگی بینی بعد از عمل کمک کند.
  • استفاده از بخور هوا : استفاده از بخور هایی که موجب ترشح موکوسی در ناحیه بینی می شود ، مانند بخور آب ، گل می تواند به تخلیص مسیر تنفسی کمک کند و موجب کاهش گرفتکی در ناحیه بینی شود.

بهترین راه برای کاهش گرفتگی بینی بعد از عمل

معمولا بعد از انجام عمل رینوپلاستی ، جراحات وارد آمده به داخل بینی باعث خونریزی و در نتیجه خشک شدن خون ها در داخل مجرای تنفسی می شود. پس بهترین و موثر ترین راه برای جلوگیری از انسداد راه تنفسی و کاهش علائم آن بهتر است بعد از انجام عمل پیش روی خود ، شست و شوی بینی و سینوس را انجام دهید. با این اقدام می توانید خونن های مرده و خشک شده داخل بینی را از بین برد و راه تنفسی را برای تنفس راحت تر باز کرد.

آیا خنک نگه داشتن بدن به کاهش میزان گرفتگی بینی بعد از عمل کمک می کند؟

دوش آب داغ ، استفاده از یک کاسه سوپ داغ و سونا همگی حس نشاط و سرزندگی به شما می دهند به خصوص وقتی که به تازگی بینی خود را عمل کرده اید و اکنون احساس خستگی و کوفتگی در بدن خود می کنید. اما این موضوع اصلا برای بینی تازه عمل شده شما خوب نیست و می تواند باعث شدت یافتن مشکلاتی از قبیل تورم بینی نیز شود. حرارت و گرما باعث می شود تا بافت ها در بینی متورم گردند. این تورم باعث ایجاد حس گرفتگی بینی می شود. بهترین راهکار این است که رژیم خنک را دنبال کنید و در زمان دوش گرفتن تا حد امکان از آب سرد و ولرم استفاده کنید. همچنین تا بهبودی کامل از قرار گرفتن در محیط های گرم مانند سونا دوری کنید. این اقدامات در طول هفته ابتدایی بعد از درمان حتما باید رعایت شوند در غیر این صورت ممکن است با مشکلات جدی رو به رو شوید.

اجتناب از فعالیت های فیزیکی سنگین چه کمکی به کاهش گرفتگی بینی می کند؟

انجام فعالیت های فیزیکی سنگین موجب افزایش دمای بدن و در نهایت افزایش سطح تورم بینی می شود. باید بدانید که متورم شدن بافت مجاری تنفسی باعث بروز  احساس گرفتگی در فرد شده و می تواند آزار دهنده باشد از همین رو توصیه می شود از انجام هر گونه فعالیت سنگین که باعث متورم شدن بینی می شود خودداری کنید.

آیا بعد از جراحی بینی برای رفع گرفتگی بینی می توانیم فین کنیم ؟

اگر اخیرا جراحی زیبایی بینی انجام داده اید و احساس گرفتگی بینی و آبریزش دارید ، کاملا طبیعی است و در بخش های قبلی توصیه هایی در خصوص کمک به کاهش احساس گرفتگی بینی در اختیار شما قرار داده شده است. بخشی از این گرفتگی همانطور که اشاره شد در اثر تورم مخاط بینی رخ می دهد و به مرور بهبود پیدا می کند. اما گاهی در طول این بازه زمانی برای خلاصی از گرفتگی ایجاد شده در بینی ممکن است به سراغ فین کردن بروید. در این خصوص باید بگویم این کار کاملا نادرست و خطرناک است و توصیه می شود طی چندین هفته ابتدایی بعد از درمان از فین کردن خودداری کنید.

دکتر مجید عبدل زاده

فوق تخصصی جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی از دانشگاه پاریس 

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها