افراد مختلف اهداف متنوعی از جراحی بینی خود دارند که شامل صاف کردن ، کوچک کردن و یا رفع فرورفتگی های غیرطبیعی می باشد. با این حال ، در مراجعینی که ساختار استخوانی غضروفی ضعیفی دارند ، این موضوع به چالشی جدی تبدیل می شود. خوشبختانه ، پزشکان امروزی با استفاده از گرافت ها توانسته اند این مشکل را رفع کنند. در این مقاله از دکتر مجید عبدل زاده ، بهترین جراح بینی تهران ، به گرافت در جراحی بینی و انواع آن می پردازیم و نکاتی که باید بدانید را مرور خواهیم کرد.
گرافت بینی چیست؟
بینی هایی که با غضروف های ضعیف هستند بیشتر در معرض افتادگی نوک بینی قرار دارند. این مشکل به ویژه در بینی های گوشتی بسیار شایع است. برای رفع این مسئله در جراحی بینی ، پزشکان از گرافت در جراحی بینی استفاده می کنند. به طور خلاصه باید گفت که ، گرافت بینی راهکاری برای تقویت ساختار بینی است.
موارد استفاده از گرافت در جراحی بینی
استفاده از گرافت در عمل بینی اهداف متفاوتی دارد ، اما هدف مشترک تمام آن ها توسط بهترین جراح بینی تهران ، دستیابی به نتیجه ای رضایت بخش می باشد:
تقویت بینی های گوشتی : برای جلوگیری از افتادگی نوک بینی و همچنین تقویت ساختار غضروفی ، جراح از گرافت بینی استفاده می کند.
جراحی ترمیمی : گرافت ها در عمل های ترمیمی می توانند مشکلات ناشی از عمل بینی پیشین را رفع نمایند و ساختار نوک بینی را بهبود بخشند.
اصلاح بینی های کج و تاب خورده : گرافت به صاف کردن و بهبود ظاهری بینی های تاب خورده کمک بسزایی می کند.
ترمیم بینی های زین شکل : گرافت می تواند به بازگردانی بینی های آسیب دیده به حالت طبیعی کمک بسزایی نماید.
انواع گرافت در جراحی بینی
در جراحی بینی ، گرافت ها به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند :
اتوگرافت : گرافتی که از بدن خود فرد (مانند تیغه بینی ، غضروف گوش و یا دنده) برداشته می شود و به دلیل سازگاری بالا ، کمترین عوارض را برای مراجعه کننده دارد.
زنوگرافت : گرافت های مصنوعی که به دلیل احتمال بالای پس زدگی و همچنین عوارض زیاد ، به هیچ عنوان در رینوپلاستی توصیه نمی شوند.
هوموگرافت : استفاده از غضروف بدن فرد دیگر که به دلیل خطر عفونت ، انتقال بیماری یا پس زدگی توسط بدن ، کاربردی در عمل بینی ندارد.
هتروگرافت : گرافت هایی از غضروف حیوانات (به عنوان مثال گاو) که به دلیل جذب سریع توسط بدن و احتمال عفونت ، در جراحی بینی استفاده نمی شوند.
با انتخاب روش مناسب گرافت در جراحی بینی ، بهترین جراح بینی تهران می تواند نتایج بهتری را در جراحی بینی ارائه دهد و به داوطلب کمک کند تا به اهداف عملکردی و زیبایی مورد نظر خود برسد.
مزایای گرافت در جراحی بینی
گرافت بینی معمولاً در جراحی های ترمیمی یا ثانویه استفاده می شود که از مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بهبود پشتیبانی ساختاری : گرافت غضروف با تقویت ساختار بینی ، به بهبود شکل و عملکرد آن کمک بسزایی می کند.
افزایش حجم : در صورت صاف یا فرورفته بودن پل بینی ، گرافت غضروف می تواند حجم را افزایش داده و نیمرخ بینی را بهبود بخشد.
اصلاح تقارن : گرافت غضروف برای رفع عدم تقارن بینی استفاده می شود و ظاهری متعادل تر و طبیعی تری را ایجاد می کند.
نتایج طبیعی : از آنجایی که غضروف گرافت در جراحی بینی ماده ای طبیعی است ، بهخوبی با بافت اطراف هماهنگ شده و نتایجی طبیعی را ارائه می دهد.
منابع تأمین گرافت بینی
برای جراحی بینی با گرافت ، غضروف از سه ناحیه بدن می تواند تأمین شود:
غضروف تیغه بینی : این مورد از متداول ترین منبع غضروف است که از سپتوم (دیواره جداکننده دو سوراخ بینی) بیمار برداشت می شود.
غضروف گوش : در صورت ناکافی بودن غضروف تیغه بینی ، غضروف گوش از لاله و یا پشت گوش فرد گرفته می شود.
غضروف دنده : در مواردی که حجم زیادی از غضروف نیاز است و یا دیگر منابع در دسترس نیستند ، جراح بینی متبحر در تهران از غضروف دنده استفاده می کند.